Skip to content

Bontje

Mark Bontje is de eigenaar van Bont & Blauw en een rasechte Woerdenaar.
De liefde voor jeans en het ondernemerschap is hem met de paplepel ingegoten. Zijn ouders, Henk en Wil, hebben de welbekende Jeans Saloon in Woerden opgezet. Dat is de plek waar Mark als jong jochie veel over het reilen en zeilen van een kledingzaak heeft geleerd.

Maar de liefde voor spijkergoed zit veel dieper in de geschiedenis van deze familie. Mark zijn bet-overgrootvader had een Legerdumpstore in Montfoort (bestaat nog steeds) en zijn opa was de oprichter van ‘Lucky Star’, een groothandel in Jeans. De appel valt dus niet ver van de boom: Denim zit in het dna van de Bontjes.

Visie

Mark wilde graag zijn eigen visie op jeans uitdragen en zo is Bont & Blauw op 29 september 2012 ontstaan. Zijn eigen zaak voor dames en heren met een eigen draai aan de jeans.
Mark wilde graag de niet standaard spijkerbroek gaan introduceren bij de Woerdenaren. Leuke merken en labels die je niet op iedere hoek van de straat vind.
Jeans waarmee jij je kunt onderscheiden, jeans met een verhaal. Bij Bont & Blauw vind je jeans in allerlei vormen en maten maar ook stijlvolle of opvallende kledingstukken die je jeans net die extra power geven.

Bont & Blauw verkoopt sinds 2016 duurzame merken zoals Kuyichi en sinds 2018 ook vegan merken zoals Ragwear. Een gewaagde keuze in die periode maar Mark was gezien de huidige trend en noodzaak qua duurzaamheid zijn tijd ver vooruit.

Hoe je het ook wendt of keert de spijkerbroek zit niet alleen in Mark zijn hart maar heel Woerden en Nederland houdt van de spijkerbroek.

B&B

De naam Bont & Blauw is een combinatie van Mark zijn achternaam gecombineerd met de blauwe kleur van jeans. Maar Bont vertegenwoordigd ook de bonte verzameling kleding die je perfect bij je jeans kunt combineren.
Eigenzinnige kleding met een geheel eigen look en voor ieder wat wils.

Heppie de peppie

Bont & Blauw is toch een van Mark’s kinderen. Elke ondernemer zal dat wel herkennen. Je legt je ziel en zaligheid in je eigen onderneming.
Mark vindt het gaaf om te zien dat mensen met zijn kleding rondlopen of dat ze even bij Bont & Blauw komen buurten. Daar wordt Mark helemaal heppie de peppie van.

Back To Top